HTML

Holleanyu

Mindenféle hasznos dolgot kínálnak, de hogy mennyiért és valójában mire lenne szükségünk? Erről írok.

Friss topikok

  • Lilarigó: A Kikában is változtak a dolgok. A játszóházat óránként 300-ért lehet igénybevenni 2,5 éves kortól... (2009.12.06. 10:31) Ha nyugodtan akarsz vásárolni, lakj Szegeden!
  • BSzilvi: Sziasztok! Meglepődve tapasztaltam, hogy a Fóti Cora mosdójában van direkt kismamás WC fülke. A po... (2009.12.03. 15:50) Anyu, pisilni kell!
  • Janka (Johanna) és kicsiZé (Zétény) apukája: Üdvözlet a blogon is:) Hehe, soha nem gondoltam arra, hogy hordozókendőben milyen lehet pisilni:)) (2009.12.02. 21:33) Élményeim

Linkblog

Ja-ja Sopron

2010.07.17. 18:29 Holleanyu

Az ország egyik szélén található kétnyelvű városunk Sopron. Itt minden magyarul és németül van kiírva, és a pénztárosok fejben számolják át a forintot euróra. Igen-igen vagy persze, esetleg aha helyett ja-ja a helyi szóhasználat. No, és a Tesco-t S Marketnek hívják, erre nem találtam értelmes magyarázatot. Amúgy kellemes és szép város, egyben szerencsés is, mert hatalmas erdő veszi körül és klasszul tervezett, virágos parkok vannak szerte a városban.

A szokásos városlátogatáson kívül van itt egyéb látnivaló, és kipróbálni való. Elsősorban a nyári bobpálya, amit érdemes felkeresni. Szép környezetben van, bár GPS kell a megtalálásáshoz. Az ára szerintem teljesen OK. 6 lecsúszás a gyerekeknek 1600, a felnőtteknek 2000 Ft.

A küvetkező helyszín ahova menni kell, az a Lővér Kalandpark. Van itt kérem bébi akadálypálya 3-6 éveseknek is, így már egész korán kezdheti a kölök a "falra mászást". Kap ő is hevedert (beülő) és sisakot is, szóval teljes az élmény. Az ára 1300 Ft., de ezért annyiszor megy végig a pályán, ahányszor csak akar. Ha az egész család is mászni szeretne, akkor 3,5 óréra 8000 pénzt kell fizetni, viszont ingyen lehet asztaliteniszezni, és trambulinon ugrálni... Innen egyébként 20 perc sétára van a Károly-kilátó, azt sem szabad kihagyni.

Akinek pedig ez sem elég, üljön fel a városnéző kisvonatra, vagy mini-taxira és kiránduljon egyet Fertőrákosra. A kicsi falu számos egyedi látnivalót kínál (pellengér, Püspöki-palota, Fertő-tavi fürdőzés), kár kihagyni.

Holleanyu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://holleanyu.blog.hu/api/trackback/id/tr572157621

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása