HTML

Holleanyu

Mindenféle hasznos dolgot kínálnak, de hogy mennyiért és valójában mire lenne szükségünk? Erről írok.

Friss topikok

  • Lilarigó: A Kikában is változtak a dolgok. A játszóházat óránként 300-ért lehet igénybevenni 2,5 éves kortól... (2009.12.06. 10:31) Ha nyugodtan akarsz vásárolni, lakj Szegeden!
  • BSzilvi: Sziasztok! Meglepődve tapasztaltam, hogy a Fóti Cora mosdójában van direkt kismamás WC fülke. A po... (2009.12.03. 15:50) Anyu, pisilni kell!
  • Janka (Johanna) és kicsiZé (Zétény) apukája: Üdvözlet a blogon is:) Hehe, soha nem gondoltam arra, hogy hordozókendőben milyen lehet pisilni:)) (2009.12.02. 21:33) Élményeim

Linkblog

Tornázzunk II.

2010.01.20. 13:20 Holleanyu

Szóval, ott hagytam abba, hogy egészen izgalmas módozatait találták már ki annak, hogy hogyan mozgassuk meg csemetéinket. Még nem szóltam a babatornáról, melyet legjobb esetben mozgásterapeuta tart. Ez azért fontos, mert ő másképp is látja a gyerekek mozgását, mint mi szülők. Tudja, hogy mit mikor kell(ene) megcsinálnia a picinek. Ezért hasznos, ha el tudjuk vinni őt egy ilyen jellegű foglalkozásra, mivel itt sok fejlesztő eszközzel is találkoznak a kicsik.

Mi talán el sem tudjuk képzelni, de például a pörgés, forgás rettentő fontos. A jó anya, egybő szól, hogy "vigyázz, elszédülsz", pedig erre szüksége van a gyereknek, mégpedig az idegrendszeri fejlődéséhez. Ugyanilyen fontos az ugrálás. Úgy két éves koruk körül tanulnak meg ugrálni, ez otthon leginkább azt jelent, hogy anya és apa ágya az áldozat. Én is sokszor kész vagyok, amikor látom az ugrabugrálást, miközben azon izgulok, hogy le ne essenek, de tudom, hogy valamennyire hagynom kell, mert erre az élményre is szükségük van. Aki teheti, szerezzen be egy trambulint, már 5-6000 Ft-ért lehet egy kisebbet kapni. Imádják a gyerkőcök, és hasznos is.

Visszatérve a torna foglalkozásokra, az áruk változó, ha szerencsénk van, a helyi közösségi házban is szerveznek ilyet, akkor persze olcsóbb. Általában 5-700 Ft. egy alkalom, és 60 percesek a foglalkozások. Szerintem érdemes kipróbálni, megtalálni a jó szakembert. A gyerekek általában élvezik, mert amúgy is szeretnek mozogni, de előfordul, hogy egy-egy gyerkőc nem találja szórakoztatónak, ha mindig megmondják mit kell csinálni, ahelyett, hogy csak futna körbe-körbe. Néhány óra után elválik, hogy hajlandó-e együttműködni, vagy sem. Ha nem, akkor nem kell erőltetni...

Holleanyu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://holleanyu.blog.hu/api/trackback/id/tr21687475

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása