HTML

Holleanyu

Mindenféle hasznos dolgot kínálnak, de hogy mennyiért és valójában mire lenne szükségünk? Erről írok.

Friss topikok

  • Lilarigó: A Kikában is változtak a dolgok. A játszóházat óránként 300-ért lehet igénybevenni 2,5 éves kortól... (2009.12.06. 10:31) Ha nyugodtan akarsz vásárolni, lakj Szegeden!
  • BSzilvi: Sziasztok! Meglepődve tapasztaltam, hogy a Fóti Cora mosdójában van direkt kismamás WC fülke. A po... (2009.12.03. 15:50) Anyu, pisilni kell!
  • Janka (Johanna) és kicsiZé (Zétény) apukája: Üdvözlet a blogon is:) Hehe, soha nem gondoltam arra, hogy hordozókendőben milyen lehet pisilni:)) (2009.12.02. 21:33) Élményeim

Linkblog

Esős vasárnap délután...

2010.01.10. 14:52 Holleanyu

Mit csinálhat az ember lánya vagy fia a saját gyerekeivel, ha rossz az idő. Lehet mozi, bábszínház (bár ide sokszor jóelőre meg kell venni a jegyet) vagy, ami mindig kéznél van, a játszóház.

Igen. A kor kisgyermeke ugrálni és csúszkálni akar, de nemcsak nyáron a játszótéren, hanem télen is. Voltaképpen nem rossz találmány ez az egész, a baj inkább csak ott van, hogy a játszótérrel szemben itt fizetni kell az ugrabugrálásért.

Lássuk tehát a kínálatot. Alapvetően két nagy csoportra oszthatjuk a jásztóházakat. A legismertebbek a Kalandpark és a Kölyökpark. A neveken kívül talán még a fal színeiben lehet különbséget találni, de másban nem igazán. Mindenhol ugrálóvárak és emeletnyi labiritus várja a bátor csemetéket. A Kölyökparkban megkérhetjük az ott dolgozó néniket is, hogy segítsenek az eltévedt lurkóknak, a Kalandparkban ellenben nem tapasztaltam túl sok segítőkészséget. (Ha a szülő ide merte hozni a gyereket,az az ő baja...) Ha több kisebb gyerekünk van, el ne merjünk indulni egyedül, kivéve, ha teljesen meg tudunk bízni a lurkókban. Nekem személyes rossz tapasztalatom, hogy a labirintus úgy van kiépítve, hogy még a gyerek is alig fér át a lukon, nemhogy a szülő, így tehát segíteni sem tudtam a kicsinek, még szerencse, hogy a nagyobbik felnyomta valahogy, így legalább egyszer lecsúszott a csúzdán. Tudom van kialakított játszórész kisebbeknek, dehát könyörgöm, nem azért megyünk oda, hogy ugyanazokkal a játékokkal játszon a gyerek, mint otthon, hanem azért, hogy csúszhasson, mászhasson.

Alapvetően minden gyerek jól érzi magát ezeken a helyeken, de az árak nagyon komoly korlátot jelentenek. Egy óránál kevesebbet nem szabad tervezni, és ha két gyerekkel megyünk, akkor ez az óra általában 2500-3000 Ft. Szerintem ez irreális. A legviccesebb talán az, hogy 1 év felett már fizetni kell. Ezt még külföldön sem tapasztaltam. Nemrég Szlovéniában jártunk, és betévedtünk egy ottani, új jásztóházba. Csak napijegy volt, azaz, az egyszeri befizetéssel korlátlan ideig lehettünk ott, ja, és a kicsinek egyáltalán nem kellett fizetni.

Nem tudom! Nálunk olyan sok lenne a gyerek, hogy csak így tudják keretek közé szorítani, hogy mindenki tudjon játszani? Szerintem ezzel inkább azt érik el, hogy kisebb lesz a forgalom, mert a szülők nem tudják megfizetni. Talán érdemes lenne újra gondolni a tulajdonosoknak... Szóval az árak miatt csak 3 pirospont.

Holleanyu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://holleanyu.blog.hu/api/trackback/id/tr251661242

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása