HTML

Holleanyu

Mindenféle hasznos dolgot kínálnak, de hogy mennyiért és valójában mire lenne szükségünk? Erről írok.

Friss topikok

  • Lilarigó: A Kikában is változtak a dolgok. A játszóházat óránként 300-ért lehet igénybevenni 2,5 éves kortól... (2009.12.06. 10:31) Ha nyugodtan akarsz vásárolni, lakj Szegeden!
  • BSzilvi: Sziasztok! Meglepődve tapasztaltam, hogy a Fóti Cora mosdójában van direkt kismamás WC fülke. A po... (2009.12.03. 15:50) Anyu, pisilni kell!
  • Janka (Johanna) és kicsiZé (Zétény) apukája: Üdvözlet a blogon is:) Hehe, soha nem gondoltam arra, hogy hordozókendőben milyen lehet pisilni:)) (2009.12.02. 21:33) Élményeim

Linkblog

Fejlesszünk II.

2010.01.14. 10:10 Holleanyu

Tehát ott tartottunk, hogy a néhány hónapos csöppségnek megtaláltuk a megfelelő szakembert, és úgy tűnik szükség van a terápiára. Amire számíthatunk. A pici egyáltalán nem fogja élvezni, de nem feltétlenül azért, mert fájdalmas, hanem azért, met nem érti mi ez a macera, és miért nem lehet anyával. Erősítsük meg magunkat, és ne szívjuk mellre, hogy a csemeténk ordít és sír. Gondoljunk arra, hogy ez az ő érdeke. Az esetek többségében néhány hónap kezelés elég, általában hetente egyszer fél óra. Az ár úgy 2-3000 Ft. alkalmanként. Nem olcsó, de itt most a gyerek egészségéről van szó. Az állapotfelmérés általában ingyenes, ha az alapítvány központjából kérünk segítséget, esetleg tudnak adni kedvezményt az árból, de őszintén szólva nem hallottam még ilyenről.

A terápia lényege egyébként annyi, hogy erősen masszírozzák a gyerekeket, minden izomcsoportot stimulálva és munkára kényszerítve ezáltal.

Leginkább a mászást szokták előtérbe helyezni, mert az a tapasztalat, hogy azok a gyerekek lesznek könnyebben diszlexiásak, akik nem másztak. Semmi sem törvényszerű, de a megfelelő fejlődésnek vannak szakaszai. Azért, ha nem mászott a gyerek, vagy nem szabályszerűen (!), akkor még ovis korban is van segítség, de erről majd később.

Még egy dologra hívnám fel a figyelmet, amit sokan elkövetnek, hogy bébikompba teszik a még nem járó gyereket, mert úgy vélik, hogy biztonságos. Hát lehet, hogy biztonságos, de nem hasznos. Ezeknek a gyerekeknek a legtöbbje, balett lépésekkel tanul meg járni, mert azt szokta meg, hogy lábujjhegyen kell közlekedni. Ahhoz, hogy rendesen tudjanak járni, szintén Dévény-módszer szükségeltetik. De persze van lehetőség a megelőzésre. Bébikompot ne!

Holleanyu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://holleanyu.blog.hu/api/trackback/id/tr611671388

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása