HTML

Holleanyu

Mindenféle hasznos dolgot kínálnak, de hogy mennyiért és valójában mire lenne szükségünk? Erről írok.

Friss topikok

  • Lilarigó: A Kikában is változtak a dolgok. A játszóházat óránként 300-ért lehet igénybevenni 2,5 éves kortól... (2009.12.06. 10:31) Ha nyugodtan akarsz vásárolni, lakj Szegeden!
  • BSzilvi: Sziasztok! Meglepődve tapasztaltam, hogy a Fóti Cora mosdójában van direkt kismamás WC fülke. A po... (2009.12.03. 15:50) Anyu, pisilni kell!
  • Janka (Johanna) és kicsiZé (Zétény) apukája: Üdvözlet a blogon is:) Hehe, soha nem gondoltam arra, hogy hordozókendőben milyen lehet pisilni:)) (2009.12.02. 21:33) Élményeim

Linkblog

Hamburger

2010.05.18. 13:48 Holleanyu

Nemrég olvastam, hogy az egyik USA államban be akarják tiltani a gyorséttermi gyerek menüket, vagy legalábbis megtiltják a hozzáadott játékot. Az okosok szerint ez az, amiért a kölkök állandóan ott esznek és csak híznak. A hétvégén pedig az egyik TV csatorna leadta a Supersize me c. dokumentumfilmet, mely a gyorséttermi kaják káros hatásairól szól, de szórakoztató és egyben elgondolkodtató formában.

Hát, nehéz kérdés. Tény, hogy ezek a szendvicsek és mindenfélék attól finomak, hogy rengeteg cukrot tartalmaznak. A húsok zsírosak, vagy olyan állatoktól származnak, melyek rossz körülmények között éltek, és tápot kaptak a gyors súlygyarapodás érdekében. Ettől függetlenül azt gondolom nehéz elkerülni, hogy a gyerek ne találkozzon legalább a sültkrumplival. Az én roszevő gyerekem is hajlandó volt ezt megenni, és időnként úgy éreztem, legalább van valami a gyomrában. Persze, nem ez kell legyen a megoldás. Mégis azt gondolom, hogy havonta egyszer-kétszer egy krumpli még beleférhet az "egészséges" táplálkozásba. A játékról pedig az a véleményem, hogy nem ezért mennek be a csemeték, de ha már ott vannak, akkor na ná, hogy kérnek. Az évek során már egész kis gyűjteményünk lett, különös képpen, hogy az egyik ismerősöm is átadta a saját gyűjteményét. Még egyszer megérjük, hogy kiállítást szervezünk belőle... :)

A Kinder csokis megoldás, viszont ötletes, aki ezt kitalálta ügyes ember. Sok apró kincs van már a mi birtokunkban is, de először én nézem meg, hogy mi a meglepi, mert ha nem találom bizutonságosnak, akkor azonnal megy a szemétbe. Egyéb dobozos termékekből is szereztünk már játékokat, ha érdemes, megtartjuk. Ez azt hiszem nem bosszanthat, hiszen én is imádom a termékmintákat összegyűjteni pl. a magazinokból. Ez a fogyasztói társadalom! (hah)

Az egészséges étkezésről pedig annyit, hogy gyermekünk születése előtt, mikor elhatározzuk, hogy szuperszülők leszünk, és csak biokaját kap majd a bébi, egy darabig még talán sikerül is. De amint leáll az anyatejről, a bébi csipája is kinyílik, és zsigerből pontosan tudja majd, hogy minek nem örülünk, ha megeszi. Ő biztosan azt fogja kérni. :) De ne essünk kétségbe, ez nem marad mindig így.

Holleanyu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://holleanyu.blog.hu/api/trackback/id/tr542012672

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása