HTML

Holleanyu

Mindenféle hasznos dolgot kínálnak, de hogy mennyiért és valójában mire lenne szükségünk? Erről írok.

Friss topikok

  • Lilarigó: A Kikában is változtak a dolgok. A játszóházat óránként 300-ért lehet igénybevenni 2,5 éves kortól... (2009.12.06. 10:31) Ha nyugodtan akarsz vásárolni, lakj Szegeden!
  • BSzilvi: Sziasztok! Meglepődve tapasztaltam, hogy a Fóti Cora mosdójában van direkt kismamás WC fülke. A po... (2009.12.03. 15:50) Anyu, pisilni kell!
  • Janka (Johanna) és kicsiZé (Zétény) apukája: Üdvözlet a blogon is:) Hehe, soha nem gondoltam arra, hogy hordozókendőben milyen lehet pisilni:)) (2009.12.02. 21:33) Élményeim

Linkblog

Babaszemész

2010.03.05. 14:25 Holleanyu

Pár éve egy babás kiállításon találtam rájuk. A Babaszemész egy cégnév és egyben a szolgáltatást is jelenti. Egy spéci géppel már 6 hónapos kortól ki tudják szűrni a szemproblémákat, azokat is, amelyek csak később okoznának gondot. A normál protokoll szerint 3 éves korban, az ovi megkezdése előtt kellene küldeni a gyerekeket a házi orvosoknak, de tapasztalatom szerint ez sokszor elmarad, kivéve, ha a szülő kéri a beutalót. Nekem ez a Babaszemész azért tetszett, mert egyrészt viszonylag korán el tudtam vinni a gyereket, másrészt neki nem kellett közreműködnie, nem kell elmondani, hogy mit lát, vagy szemet takargatni stb. Az egész vizsgálat 2 percig tart, aztán a gép értékel, és úgy 10 perc alatt készen is vagyunk. Ami a gond vele, hogy a TB nem támogatja, tehát fizetnünk kell, méghozzá nem is keveset. A fővárosban 3 helyszínen szoktak vizsgálni és ilyenkor bérleti díjat is fizet a cég, emiatt egy vizsgálat ára 10.000 Ft. Aki már többször volt, az a következő vizsgálatból kedvezményt kap. Még egy lehetőség, hogy ha több anyuka összeáll, és tudnak biztosítani egy besötétíthető kisebb helységet, akkor házhoz is jönnek, és mivel nincs bérleti díj, akár féláron is hozzájuthatunk a vizsgálathoz.

Szerintem jó dolog, remélem a TB is rájön. Bár a csecsemőkori hallásvizsgálatot sem támogatják, ennek ellenére néhány kórháznak van gépe, Budapesten a Bajcsy-ban van. 6 hetes korban végzik el ezt a vizsgálatot, és ezzel azt lehet kiszűrni, hogy a hallószervek rendben vannak-e. Ez ingyen van, tehát érdemes elmenni.

Holleanyu

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://holleanyu.blog.hu/api/trackback/id/tr741811519

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása