HTML

Holleanyu

Mindenféle hasznos dolgot kínálnak, de hogy mennyiért és valójában mire lenne szükségünk? Erről írok.

Friss topikok

  • Lilarigó: A Kikában is változtak a dolgok. A játszóházat óránként 300-ért lehet igénybevenni 2,5 éves kortól... (2009.12.06. 10:31) Ha nyugodtan akarsz vásárolni, lakj Szegeden!
  • BSzilvi: Sziasztok! Meglepődve tapasztaltam, hogy a Fóti Cora mosdójában van direkt kismamás WC fülke. A po... (2009.12.03. 15:50) Anyu, pisilni kell!
  • Janka (Johanna) és kicsiZé (Zétény) apukája: Üdvözlet a blogon is:) Hehe, soha nem gondoltam arra, hogy hordozókendőben milyen lehet pisilni:)) (2009.12.02. 21:33) Élményeim

Linkblog

Tanuljunk angolul!

2010.01.25. 15:13 Holleanyu

Szerintem a mai gyerekek egyik legnagyobb kihívása a nyelvtanulás. Azt még nem tudják, hogy miért van erre szükség - elég, ha mi tudjuk -, de nagyon jól érzik magukat az órákon. Izgalmas és szokatlan a számukra. Én az a fajta szülő vagyok, aki hisz abban, hogy ha bármivel megismertetjük a gyerekeket, az csak hasznukra válik. Egészen pici korban kezdve a nyelvtanulást, lehetőséget ad a számukra, hogy elsajátítsák az anyanyelvi kiejtést. Rendkívül fogékonyak! Egyáltalán nem okoz nekik gondot a nyelvek elkülönítése, azonnak képesek váltani.

Érdemes tahát megnézni a kínálatot nyelvügyben. Azért írtam az angolt, mert általában ezt tanítják a nyelviskolák, de akad német, esetleg francia oktatás is, bár ezek inkább óvodáskorban kezdődnek. Az angollal már a néhány hónapos lurkót is megismertethetjük. Persze beszélni majd csak 2 éves kora körül fog, de amit elraktározott, az valódi tudás marad. Ezen a téren valóban ki lehet használni azt az agyi képességet, mely úgy 5 éves korukig kíséri őket. Szívják magukba tudást, és raktároznak, egy életre.

Szóval a legismertebb nyelviskola szerintem a Helen Doron. A hölgy saját módszerével oktat a világban tanárokat, akik aztán a gyerekeket ismertetik meg az angol nyelv rejtelmeivel. Jól bevált módszer, 3 hónapos kortól 14 éves korig tanítanak. Otthoni CD hallgatás mellett, heti 1-szer 1 órát találkozik a nebuló a tanárral.  Annak ellenére, hogy nem új a módszer, tapasztalatom alapján, nincs elég tananyag. Ha kellően korán, tehát néhány hónapos bébivel kezdjük el a kurzus, akkor elég hamar eljuthatunk az iskolás szintig, amit még magyarul sem biztos, hogy ért a gyerek, hiszen számára ismeretlen szituációkat próbál megtanítani. Emiatt elképzelhető, hogy évekig ugyanazt tanulja, gyakorolja a gyerkőc, ami nem lenne baj, ha nem unná meg, illetve nem lenne drága a tanfolyam. Mert bizony a Helen Doron iskolában egy hónap 10.000 Ft-ba kerül, és ehhez jön még a tananyag csomag 17.000-ért. Persze, ha sikerül egy kiváló tanárt találjunk, és a gyerek igazán megszereti, akkor elgondolkodhatunk, hogy megéri az áldozatot, de a tény, hogy a GYED, GYES-ből képtelenség kifizetni!

Másik általam ismert nyelviskola, amely hasonló franchise rendszerben működik, a Kid's Club. A rendszer ellenére nem annyira kötöttek a szabályok, és inkább a kéviselő tanárt kötik, mint a gyerekeket. Bárhova megyünk a tanár személye mindig fontos, tehát nézzük meg az ingyenes bemutató órákat, feltétlenül. A Kid's Club egyébként 990 Ft-os óradíjjal működik, és a csomag ára 5000-ből kijön. Ők 2-4 éves gyerekekkel kezdenek, de ugyan úgy 14 éves korig tanulhatnak itt a csemeték.

Léteznek még itthoni nyelviskoláknak is saját programjaik, de a legtöbb a picikkel még nem foglalkozik, vagy nem annyira kiforrott a módszer. Természetesen a költségeken úgy is spórolhatunk, hogy a baráti társaságban vagy a szomszédságban lévő angol szakos tanár néni/bácsi összegyűjti a gyerekeket és tart nekik órákat. Arra azért figyeljünk, hogy ne csak játék és daltanulás legyen a dologból, bár valóban ez is jobb, mint a semmi, de én nem értek egyet azzal, ha úgy énekelgetnek a gyerekek, hogy közben nem igazán tudják miről szól a dal. A másik nehézsége lehet a dolognak, hogy kevésbé köti a tanárt és a szülőket is az egész, tehát, ilyen-olyan indokkokkal könnyebben elmaradnak az órák, és akkor meg mit ér az egész. De valóban olcsón megúszhatjuk, és még fejlődik is a gyerek.

Holleanyu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://holleanyu.blog.hu/api/trackback/id/tr191700865

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása