HTML

Holleanyu

Mindenféle hasznos dolgot kínálnak, de hogy mennyiért és valójában mire lenne szükségünk? Erről írok.

Friss topikok

  • Lilarigó: A Kikában is változtak a dolgok. A játszóházat óránként 300-ért lehet igénybevenni 2,5 éves kortól... (2009.12.06. 10:31) Ha nyugodtan akarsz vásárolni, lakj Szegeden!
  • BSzilvi: Sziasztok! Meglepődve tapasztaltam, hogy a Fóti Cora mosdójában van direkt kismamás WC fülke. A po... (2009.12.03. 15:50) Anyu, pisilni kell!
  • Janka (Johanna) és kicsiZé (Zétény) apukája: Üdvözlet a blogon is:) Hehe, soha nem gondoltam arra, hogy hordozókendőben milyen lehet pisilni:)) (2009.12.02. 21:33) Élményeim

Linkblog

Hull a hó, halihó!

2009.12.15. 15:54 Holleanyu

Leesett az első igazi hó kis hazánkban. Ez két dolgot jelent. 1. Karácsonyi hangulatba kerülök. 2. Beindul a síszezon.  Elkezdhetjük megkedveltetni a gyerekekkel is. Tapasztalatom szerint 5-6 éves kor az ideális, de láttam már 3 éves gyereket is sítalpakon. Attól függ mennyire fejlett az egyensúlyérzéke.

Szóval, ha elhatároztuk, akkor irány a sííiskola. Szerintem az egyik legismertebb és legkedveltebb a Bókay-kert, a XVIII. kerületben, de hallottam már zuglói iskoláról is. A Bókay kertben sí és snowbord oktatás folyik egész évben, kölcsönözhető sífelszerelés is. Csoportos és egyéni oktatást is vállalnak, esténként ill. hétvégén. A csoportos ára felszereléssel 18000 Ft., ezért 10 órát kap a nebuló. Az egyéni oktatás 3800-tól kezdődik. Ilyenkor elég 5 órát venni ahhoz, hogy eljussunk egy kezdő szintre.

A csoportokat folyamatosan indítják, ha összejön leglább 5-6 ember, és lényegében egy jó hónap alatt vége is a tanfolyamnak, persze lehet a következő szintre lépni. Viszont nem tapasztaltam túl nagy rugalmasságot. Ha pl. megbetegszik a gyerek vagy valami közbejön, nincs pótlási lehetőség. Nincs lehetőség arra sem, hogy a gyerek kipróbálhassa, egyáltalán érdekli-e, vagy nem retten-e meg, ha elkezd lefele csúszni.  Tehát érdemes alaposan átgondolni, eljött-e az ideje eme tudomány megszerzésének.

Az egyéni órák alkalmával pedig mindig más tanárt kap a reménybeli síbajnok, feltéve, hogy nem szólunk előre. Ekkor viszont nem biztos, hogy be tudjuk fejezni a tanfolyamot egy hónap alatt. Lényeges infó szerintem az is, hogy ha nem hétvégén járunk verőfényes napsütésben, akkor a hétközbeni, esti foglalkozásoknak magasabb lehet az ára, mivel külön felszámolják a világítást!!!

Megszállottaknak kínálnak még sítúrákat és nyári sítáborokat. Egyébként szerintem egy ilyen sítúra is hasznos lehet elsőre. Egy kicsit itt is meg lehet tanulni, több idő van a gyakorlásra, és a helyszín is jobban ingerel a lesiklásra.

Mit lehet ezek után kívánni. Leginkább azt, hogy senki se törje össze magát, a Bókay-kertet pedig 2 piros pontra értékelem.

Holleanyu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://holleanyu.blog.hu/api/trackback/id/tr221600027

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása