HTML

Holleanyu

Mindenféle hasznos dolgot kínálnak, de hogy mennyiért és valójában mire lenne szükségünk? Erről írok.

Friss topikok

  • Lilarigó: A Kikában is változtak a dolgok. A játszóházat óránként 300-ért lehet igénybevenni 2,5 éves kortól... (2009.12.06. 10:31) Ha nyugodtan akarsz vásárolni, lakj Szegeden!
  • BSzilvi: Sziasztok! Meglepődve tapasztaltam, hogy a Fóti Cora mosdójában van direkt kismamás WC fülke. A po... (2009.12.03. 15:50) Anyu, pisilni kell!
  • Janka (Johanna) és kicsiZé (Zétény) apukája: Üdvözlet a blogon is:) Hehe, soha nem gondoltam arra, hogy hordozókendőben milyen lehet pisilni:)) (2009.12.02. 21:33) Élményeim

Linkblog

Együnk libát!

2009.11.24. 13:08 Holleanyu

Tetszik, hogy egyre több népszokás és egyéb régi szokás kezd új szokássá válni. Ilyen a Márton-napi libaevés is. Pár éve én is elhiszem, hogy egész évi boldogulásom ettől függ, bár az újévi lencsét is megeszem a biztonság kedvéért.

Ha az ember családos, a libaevést összekötheti egy jó kis programmal. A Szentendrei Skanzen idei bulija jónak ígérkezett. Belépő felnőtteknek 1600 Ft/fő. Hat év alatti gyereknek még nem kell fizetni, de afölött már igen. A Skanzen területén csak a sárral kell megkűzdeni egy esősebb nap után, a hatalmas területet pedig egy nap alatt be sem lehet járni. Ezt jobb máskor intézni, ha spéci program van, érdemesebb inkább erre koncentrálni.

A libanapon fűtött sátorban lehetett enni-inni, pláne inni, mivel a borünnep is egybeesett a liba sütéssel. Terheseknek és szoptatós anyáknak maradt a mentes víz, a kicsikről nem is beszélve. Enni viszont már mindenkinek lehetett, persze ha volt rá keret. A libazsíros kenyér darabja 200, a libatöpörtyű adagja 600 Ft. Akadt egy kis ingyen kóstoló is, de az annyira ízetlen volt, hogy a legtöbben a libasültet választották kemény magyar forintért. A borkóstolás pohara 400-ba került, ugyan ez kaucióként funkcionált. Akinek persze ez sem volt elég, a skanzen állandó pékségében ehetett péksüteményt 250-300 forintos darabárért.

Ami viszont bejött, az a gyerekprogram. A délutáni előadás stílusosan Ludas Matyiról szólt. Nagyon élvezték a gyerekek. Majd a nap betetőzéseként vonatra szállhatott aki akart, fejenként 400 Ft-ért, sőt még paraszti gúnyában le is fényképezték a családot 4000-ért.

Amit ingyen lehtett használni az a WC, a sátor előtti konténerben. A tisztasággal nem volt gond, viszont nem volt kiírva melyik a női, végül találomra sikerült... De pelenkázó és szoptató helyiséget még a frissen felújított fogadóépületben sem találtam. Ez fekete pont.

Ami viszont ügyes, hogy kimenni a skanzenből csak a játékokkal teli ajándékbolton keresztül lehet. Egy rövid hiszti és már kint is vagyunk.

Összegezve a látottakat, a skanzen kap 3 piros pontot, remélve, hogy kisgyerekesekre is gondolnak a későbbiekben. Az árakat tekintve pedig erre a programra legalább 5 év 4 hónap és 2 nap alatt gyűjthetünk a GYES-ből.

Holleanyu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://holleanyu.blog.hu/api/trackback/id/tr801548756

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása